30-DAY CHALLENGE DAY 3: Your Day, In Great Detail

Since I wrote this in the morning, so just a little of the activities that could be written.

This morning, I completed my Academic Registration or known as regol (online registration). Typically, this registration can not be done at one time. Especially for those who are included in the category of waiting list (WL). Although not WL, usually in the middle of period, there is a transfer schedule or other announcements that makes us have to mingle with it again. Fortunately, today is the last day, so tomorrow I do not have to think it anymore.

Information about transfer schedules and other announcements are announced through Twitter account @birpendfeui (Bureau of Education Faculty of Economics, University of Indonesia). Interestingly, this account often tweets at midnight. Thus, each regol period, I wake up with a look for the phone muttering, ” Birpend tweeted out any kind, huh?”

I wonder, whether birpend tweeted midnight to pursue overtime pay? Eh, weve tweet including their job? Hehe … What is clear anyway, birpend used to say that his work is not just tweet, so a lot of duties. It seems birpend decided to create a Twitter account since students rarely open their academic accounts and more often opened a Twitter account.

In addition to viewing account birpend timeline, I also usually search what people mention to birpend. Its results manually retweet, appreciation for the performance of birpend, and the questions. Sometimes quality question, sometimes there are questions that make us frown and said, “Fine hell, why you ask that.” Can you imagine how birpend admin do *facepalm*.

facepalm

This time in the semester, I also found the Birpend Mentions account (@ BuatBirpendFEUI). Written in bio, announce back what the mention tweets to @ birpendfeui. It contain retweets from tweets which are mention birpend.

Anyway, before the registration period begins, usually me and my friends do a special ritual. We saw anyone lecturer who taught the course last year. Then, search in google for analyzing personality and performance. Can you imagine, if people call you bad?

This lecturer really should improve the teaching methods ,, do not let go him to make people regret enter Faculty of Economics,,

Duh!

Bye, I will go to the bank and do the agenda of Eid celebration (still Shawal, huh?).

Indonesian version

Karena saya menulis ini pada pagi hari, jadi sebagian aktivitas saja yang bisa ditulis.

Pagi ini, saya menyelesaikan Registrasi Akademik saya atau yang dikenal dengan istilah regol (registrasi online). Khasnya, registrasi ini tidak bisa dilakukan sekali-jadi. Apalagi bagi yang termasuk dalam kategori waiting list (WL). Meski tidak WL, biasanya di pertengahan ada perpindahan jadwal atau pengumuman-pengumuman lainnya yang membuat kita harus mengutak-atik lagi. Untungnya, hari ini merupakan hari terakhir, sehingga besok-besok saya tidak usah memikirkan lagi.

Informasi-informasi mengenai perpindahan jadwal dan pengumuman-pengumuman lainnya diinfokan melalui akun Twitter @birpendfeui (Biro Pendidikan Fakultas Ekonomi Universitas Indonesia). Uniknya, akun ini seringkali nge-tweet tengah malam. Jadi, setiap periode regol berlangsung, saya bangun pagi dengan mencari ponsel sambil menggumam, “Birpend habis nge-tweet apa aja, ya?”

Saya jadi penasaran, apakah birpend nge-tweet tengah malam untuk mengejar uang lembur? Eh, emang nge-tweet termasuk kerjaan mereka? Hehe… Yang jelas sih, birpend dulu pernah bilang kalau kerjaannya bukan nge-tweet saja, jadi banyak sekali tugasnya. Sepertinya birpend memutuskan untuk membuat akun Twitter mengingat mahasiswa jarang membuka akun akademis mereka dan lebih sering membuka akun Twitter.

Selain melihat linimasa akun birpend, saya juga biasanya nge-search orang-orang yang mention ke birpend. Isinya retweet-an manual, apresiasi atas kinerja birpend, dan pertanyaan-pertanyaan. Kadang pertanyaan bermutu, kadang ada juga pertanyaan yang membuat kita mengerutkan dahi dan berujar, “Ya udah sih, gitu aja pake nanya.” Kebayang bagaimana *tepokjidat* -nya admin birpend.

Di semester kali ini, saya juga menemukan akun Mention Birpend FEUI (@BuatBirpendFEUI). Di bionya tertulis, menginfokan kembali apa saja tweet-tweet yang di-mention ke @birpendfeui. Isinya retweets dari mention-an ke birpend.

Oya, sebelum periode registrasi dimulai, biasanya saya dan teman-teman melakukan ritual khusus. Kami melihat siapa saja dosen yang mengajar mata kuliah tersebut tahun lalu. Kemudian, di-search di google untuk menganalisis kepribadian dan kinerjanya. Kebayang kan, kalau orang-orang menyebutmu buruk?

dosen yang ini harus meningkatkan dengan sungguh2 metode pengajarannya deh,,jangan sampe bikin orang nyesel masuk FE,,

Duh!

Sudah ya, mau ke bank dan melaksanakan agenda lebaran (masih Syawal, kan?)

2 Comments

Filed under campus

2 responses to “30-DAY CHALLENGE DAY 3: Your Day, In Great Detail

  1. registrasi matkul adalah hal yang paling mendebarkan (buat saya) karena berebut kuota kelas.. :3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s